fredag 31. august 2012

Min tredje blogg - Overført kreftavdelingen

Ja bare kjenn på det ordet - kreftavdelingen. Jeg er overført til Kreftavdelingen. Er det virkelig meg, uff bare ordet får meg til å få frysninger!! Uvirkelig og utrolig skremmende. Men slik er realiteten og jeg kjenner meg mer og mer klar for å ta opp kampen!

I dag har jeg vært på kontroll og forberedelse på Haukeland. Alt ser bra ut og jeg føler meg i svært god fysisk form. Jeg starter min første cellegift på mandag 3.9. Jeg er utrolig spent på hvordan dette blir og hvordan jeg kommer til å reagere på cellegiftkuren.  Kvalme, diare, elendig immunforsvar og dessverre forsvinner håret etter 10-12 dager.

Men jeg "gleder" litt å komme i gang, dette er første steg nærmere mitt mål, å bli helt frisk :-)




Denne uken har jeg kost meg og prøvd å forberede meg på det som kommer. Både fysisk og psykisk. Gått fine turer sammen med barnebarnhunden Tarzan og trent litt step. Jeg har også forberett meg på hjelpemidler når jeg mister håret. Da har jeg lyst  å skryte av butikken Accessorize på Bergen Storsenter. Jeg var innom for å kjøpe meg noen fine sjal til å ha på hodet når håret begynner å falle av. Butikksjefen der var utrolig flink og kan virkelig knyte sjal. Hun viste meg 3 ulike måter å gjøre dette på og brukte god tid og var til utrolig god hjelp. Det blir nok rart å se meg slik?? Skal du ha sjal eller andre fine ting til deg selv, ja så vet du hvor du skal gå!
Har hatt samtale med frisøren i dag også og det er bestilt 3-4 parykker for meg som jeg skal prøve neste uke. Sa jo at jeg ønsket langt, tykt, krøllet og kastansjerødt hår ..... men det må jeg fremdeles drømme om :-)  "Ta med kjæresten din neste uke" var rådet fra frisøren, han må få et ord med i avgjørelsen.

Som nevnt er den fysiske formen veldig bra men jeg må innrømme at jeg sliter litt psykisk og har dessverre mye rare tanker og er engstelig for både det ukjente og også å treffge deg.  Jeg er faktisk litt redd for at jeg ikke skal klare å svare på spørsmål om "Hvordan går det"? Jeg kjenner at jeg ikke er sterk nok til å snakke om det og det er også en av grunnene for at jeg har startet denne bloggen. Ja jeg vet det er vanskelig både for deg og meg og vi kan ha problemer med hva man skal si når man møter syke. Jeg har tenkt litt på dette og når jeg møter deg, kan du ikke si først at du har lest bloggen og hva du synes om den?  Ikke spør hvordan det går, for det vet du, dette er tøft og jeg har ikke lyst å svare på det øye til øye.....

Nå i helgen skal jeg kose meg på herlige Høgøy. Det skal bli krabber og reker i morgen og myyyyyyyye vin. Tror det blir lenge til neste gang skjønner du.

Takk for at du følger med meg i bloggen min.




20 kommentarer:

  1. Rita Høgøy Helleseth31 august, 2012 13:16

    Jeg er så nærmt deg Gunn og snakker med deg hver dag. Vet hvordan du har det (ikke fordi jeg har opplevd noe lignende, men fordi du forteller meg det) men allikevel er dette så følelsesmessig sterkt å lese.

    Klart du har mange rare tanker, noe annet ville vært helt unaturlig. Ikke klandre deg selv med det, det er helt naturlig. Men det viktigste er at du er klar for å ta opp kampen.

    Vi er med deg hele veien Gunn og vi heier på deg alle sammen.

    Gleder meg til å kose med deg i helgen, god mat og god drikke og "knuse" dere i Sequence :)

    1000 klemmer fra Rita

    SvarSlett
  2. Igjen takk for at du deler....det er flott omsorg fra deg til oss, vi blir alle liten i en slik situasjon...godt at du sier fra hvordan du vil ha det.....vi skal være med deg i tankene ...Lykke til..

    SvarSlett
  3. Jeg kjenner ikke deg, men ordene dine treffer meg rett i hjertet. Min mor har nylig hatt brystkreft og vært gjennom alt du skal gjennom nå. Hun er måtte fjerne brystet sitt etter 12 cellegiftkurer, for så å bli strålte i en evighet, det føltes ihvertfall sånn..... Det var knalltøft for oss alle, men vi prøvde å holde humøret og troen på at dette skulle gå bra oppe! Vi snakket og snakket om sykdommen og hvordan vi hadde det hele tiden, vi var åpne med hverandre og støttet oss på hverandre. Min mor er den tøffeste damen jeg kjenner! Hun hadde selv troen på at dette skulle hun klare! Og det gjorde hun! Det gikk bra! Hun hadde fantastiske leger på kreftavdelingen som gjorde alt for at hun skulle føle seg trygg. Mitt råd til deg er stå på, ikke gi opp! Dette klarer du! Du er akkurat like tøff som mammaen min, deg er jeg helt sikker på!!

    SvarSlett
  4. Glemte en liten ting! Sjekk ut denne nettsiden paahodet.no, utrolig mange kule hodeplagg som er behagelige å bruke! Mamma brukte flere av disse og så superbra ut! En annen ting du kan vurdere er å tatovere øyenbrynene dine, dersom du syntes det er skummelt og ubekvemt å miste brynene dine! Det er noe med det å se seg selv uten bryn, man føler seg kanskje mer syk da.......!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for interessen du viser meg og min blogg. Et utrolig fint media dette. Takk for tips og gode ord. Glad for at det har godt bra med din mor nå :-)

      Slett
  5. Du er så fantastisk flott, Gunn. Tusen tusen takk for at du deler dette - sterke ord og mye følelser. Du treffer rett i hjertet, og slipper oss så nær deg når du selv er så sårbar. Det sier alt om hvor stor du er som menneske - at verden trenger slike som deg. Vi trenger deg - og vi gleder oss masse til å ha deg tilbake, frisk igjen:) Vi følger deg - og vi setter stor pris på det.

    SvarSlett
  6. Forferdelig leit at du er blitt syk og må utsettes for disse påkjenningene, Gunn. Jeg føler virkelig med deg, og du er i mine tanker, ofte. Du har en fantastisk og beundringsverdig måte å forholde deg til dette på (men selvsagt svært tunge dager også, som du nevner), men jeg har stor tro på at din innstilling og styrke vil bidra til at du kommer deg igjennom dagene som kommer. Varm klem fra Berit

    SvarSlett
  7. hei, jeg kjenner deg ikke, men kjenner meg veldig godt igjen i alt du beskriver. Jeg tok brystkreftoperasjon i jan.2008, så nå er det akkurat 4 år siden jeg var ferdig med all behandling. Jeg vet du går en tøff tid i møte, men dette klarer du ! Liker at du "gleder deg" til å komme igang med behandlingen, - det er rette innstilling. Slik følte jeg det også, - viktig å være offensiv, positiv og ha ståpåvilje. Det er lov å synes litt synd i seg selv, men kun i korte perioder, - her gjelder det å "ta opp kampen", - det SKAL gå bra !!! Jeg brukte strofene til Jahn Teigen som motto: "optimist, jeg vet det går bra til sist"..... Og så er det lov å kose seg inn i mellom "slagene", - VIN går helt fint selv under cellegift-kurene, men kanskje i litt beskjedne mengder :-) Ønsker deg masse lykke til !! Noen dager blir tøffe, men det blir også mange fine dager, det er bare å se de små gleder /øyeblikk - og det blir vi flinkere til i motgang. Nå verdsetter jeg helt andre ting enn tidligere, og setter pris på livet. Gode tanker fra en "livsnyter"

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for interessen du viser meg og min blogg :-) Gode ord og viktige tips! Godt at du er blitt frisk, det skal jeg og

      Slett
  8. Kos deg på Høgøy i helgen du...og nyt både reker og vin.."morgendagen"kommer tidsnok ..og kampen er en ensom tilstand som kun DU kan vinne!...OG DETTE KOMMER TIL OG GÅ BRA!!...når celliegiften er over kan du se fram til tykt mest sansynnlig krøllet hår!!..haha..det fikk mutteren...etter å ha hatt pinnestritt uregjerlig hår hele sitt liv har hun nå tykt,krøllet grått hår!!Noen lyspunkt skal man da ha!!STÅ PÅ GUNN ..vi andre krysser fingrene og håper for deg!!Lykke til!!

    SvarSlett
  9. Hei Gunn
    Jeg fant bloggen din via Facebook. Jeg kjenner ingen som er så tøff som deg og skriver om så personlige ting som dette. Slik jeg opplevde deg når vi jobbet sammen har du den rette positiviteten og lysten på å lykkes, og det vet jeg du tar med deg inn i det du nå skal igjennom. Masse lykke til Gunn, og du kommer helt sikkert til å se flott ut selv med et sjal, du vet hva de sier: "Det skal ikke mye til for å pynte opp en rose".

    Jakob

    SvarSlett
  10. Anne Maria Langeland01 september, 2012 16:51

    Hei Gunn. Så utruleg leit at du har fått kreft. Men du er jo ei tøff dame så dette ordnar du. Det er jobben din det neste året. Det eg oppsummerte etter min omgang var å vera åpen, halda humøret og få nok mat i meg. Eg skal fylgja med deg - og tenkja på deg. Dette fiksar du Gunn ! Klem frå Anne Maria

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for omtanken og fine ord. Setter pris på det

      Slett
  11. Som du selv sier, det er ikke lett å finne de "riktige" ordene når livet tar en sånn vending. Du klarer det fantastisk godt, og det er godt å høre at du klarer å holde humøret og kampviljen oppe. Tenker masse på deg og vet at du og får mange gode tanker fra andre kolleger. Nyt helgen og fyll opp alle lagre med gode opplevelser.

    SvarSlett
  12. Mange klemmer til deg Gunn. Det er vanskelig a finne ord. Glad i deg. Randi

    SvarSlett
  13. Torill Edvardsen03 september, 2012 16:37


    Vi heier på deg idag Gunn, idag starter det hele og vi er priviligert som får lov å følge deg så tett i denne perioden. Tror du blir like stilish og tøff i stilen med sjal kreasjon eller what ever på hodet, du er lalltid ike fin....for vi som kjenner deg godt, ser deg Gunn, ikke sykdommen... og vi skal etterkomme ditt ønske om hvordan du vil vi skal møte deg i tiden fremover..... Håper det har gått noenlunde bra idag, klem Toril

    SvarSlett
  14. Hei Gunn.
    Jeg vil bare si at jeg synes du er en tøff dame, at jeg tenker på deg. Jeg synes det er flott at du har laget en blogg, så vi kan forsøke å forstå hvordan det er å være deg i denne situasjonen, uten å spørre. De som har opplevd det samme, de som kanskje kommer til å oppleve det samme en gang, kan også søke støtte i det du skriver.
    Takk for at du gir av deg selv! Lykke til med behandlingen!
    Klem fra Linn Iren Kristiansen

    SvarSlett
  15. Тhe genеral οutωard appеarancеs οf these v2 сigѕ vaгies ωiԁеlу fгοm еntеrprise
    to orgаnization, anԁ is without thе need of a ԁοubt a singlе
    of thе most effеctive attributes of thе іtem.


    My ωebsіte - V2 Cigs Coupon code

    SvarSlett
  16. The compatibility of this system with the business packages
    and the freeware is excellent. Sprint Dyno can measure your car's gasoline overall economy and horsepower.

    my site :: obd2 software

    SvarSlett
  17. Massages on the other hand cant be had just about everywhere with no time limits!
    The most widespread forms of electro-analgesia is the Tens device.


    Feel free to visit my web blog; wcmeg.com

    SvarSlett